RÓLUNK

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.

1937-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni.

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Klasszik termünkben és a teraszunk 4 szintjén igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, álló és ültetett fogadásokat, kis létszámú elõadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelõink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki.

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Az elmúlt időszakban két elismerésben is részesült az éttermünk, ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be és 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

CSAPATUNK

KONYHAI CSAPATUNK

Csapatunk

ABOUT US

Dear Visitor!

Day by day we thrive to search for the spices of our life, which give a special bouquet for our moments. I found this secret for twenty years now. I found the spring of my life in the world of delicious food and drinks, in catering. Since then I believe and profess that without spices our life is going to be saltless too.

Our ancestors probably followed this philosophy when they fought battles for spice frights which were competitive with gems and precious metals. The history of our restaurant might be simple compared to this adventurous journey but it definitely was an interesting one since the Búsuló Juhász had a long way too till the pitch of its success.

The restaurant opened in 1937 as a rest-house. It took almost 30 guest-full years to put on a brand new garment. The new gown made history since the bar of the restaurant was the only one in the city which had music and dancing possibilities till the morning. The young and luxurious life of the Búsuló Juhász ended in 1992 when a new spectacular revolution began. The ancient building was demolished and from its ruins a new building has been raised.

Through our terraces we can offer a unique panoramic view and fascinating scenery which supplements the tastes of our meals and beverages, our guests can enjoy not only indulge their taste buds but their eyes as well.

Our restaurant furnished with fine elegance can offer an ideal place for entertaining 120 persons in the same time, while our cosy separate room for 60.

The terrace and our separate rooms are quite popular wedding, company and family event venues. The bourgeois elegance of the saloon attracts company functions as well. The well separated banquet-hall is appropriate for  smaller events, press conferences, and family celebrations.

The assortment of our menu is made up from the delicacies of the Hungarian bourgeois cuisine. It is completed by such specialities like the freshly baked home bread or our patés.

We love to host, to tell our guests how our kitchen staff prepares their meal, how we select wine for our wine card, how we found our partners and what ingredients we use.

We would like to rethink and make our old restaurant fashionable with lucid, delicate dishes, good wines and professional service.

The staff of the restaurant feel as their second home the Búsuló Juhász restaurant. Our life is the hospitality. We spend most of our time together and when we are not here in the restaurant, we think about that how we can make our job better, how we can meet the expectations of our own and our guests. Where ever we go , we look for something new and find the possibility to get better ingredients.

Hopefully these few thoughts highlight the unique value we can offer to our guests at Búsuló Juhász in Budapest.

Best regards
Búsuló Juhász’s management

THE MANAGEMENT

Menedzsment

GALLERY

PANORAMIC PHOTOS

OUR PARTNERS

Our partners guarantee the quality of our food’s commodity

Holdvölgy Pincészet Mád

Egy korábbi birtoklátogatásunk alkalmával a Holdvölgy Pincészetben (Tokaji Borvidék) jártunk. Szakmai barangolásunk akkora benyomást tett csapatunkra, hogy rögtön 7-féle bor került fel az itallapunkra. Egy régi ismeretség vezetett minket a pincéhez, ahol Berecz Stephanie-val, a birtok főborászával volt alkalmunk megkóstolni az első 2007-es évjárat hordómintáit. Ennyire átgondolt, a régit és az újat ötvöző pincét a tájba illeszkedve megálmodni és megvalósítani nem volt kis munka. A borok pedig valóban világra szólóak. Azóta már többször is jártunk náluk és mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Partnerünk világszínvonalú borkülönlegességeit vendégeink is megízlelhetik nálunk.

Weboldal: http://www.holdvolgy.com/

About Us
Serfőző és Tsa. Húspalota Budafok

Ahhoz, hogy ilyen minőségű húsételeket készítsünk, fontos a jó alapanyag. Több, mint 3 éve dolgzunk a Serfőző és Tsa. hús-felvágott-baromfi szaküzlettel, akikkel a személyes jó kapcsolat mellett kiváló szakmai együttműködés alakult ki, így első kézből kapjuk a friss húsokat. A legnagyobb hús beszállítónkká vált az évek során, az összes vendégünk és séfünk legnagyobb megelégedésére. Nagyon nehéz olyan partnert találni, aki meg tud felelni a minőségi követelménynek, az árnak és a szállítási időnek. A Serfőző és Tsa. az első olyan hús beszállító, aki akkor hozza az árut, amikor megbeszéljük. Ha kell extrém gyorsan is rendelkezésre áll, hiszen nálunk gyakori a hirtelen, nagy létszámú felkérés, aminél elengedhetetlen a gyors és hatékony összmunka. Nagyon fontos a személyes jó kapcsolat, és ezt tapasztalhatják a cég egyéni vevői is, hiszen a Budafoki Piacon a két gyönyörű hentesboltjában is ugyanilyen kiszolgálást nyújtanak.

Facebook

Sárvári Burgonya

„A komplex rezisztenciával rendelkező, ökológiai termesztésre is alkalmas növényfajták (jelen esetben a Sárvári-féle burgonyafajták), nemcsak napjaink, hanem a jövő nemzedékének is stratégiai fajtái. Ilyen, komplex-tulajdonságokkal rendelkező fajták nélkül nem oldható meg globális szinten, sem a szükséges mennyiségű élelmiszer termelés, sem a környezetvédelem egyre sürgősebb átértékelését és megoldását igénylő problémája.” – vallja a magyar Sárvári család, akik sok évtized óta az emberiség szolgálatában állnak. Mi is évek óta dolgozunk nem kis sikerrel a Sárvári burgonyák vegyszermentes termesztésű fajtaválasztékával.

Weboldal: http://www.sarvariburgonya.hu

BUONO! Olívaolaj- és tésztaszaküzlet

http://www.buono.hu

Francegourmetfoods

https://www.facebook.com/FranceGourmetFoods/

Liver Kft.

http://www.liver.hu/hu/index.html

X.O. Foods

http://xofoods.com/

Csupa szörp
Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft

http://www.gyulaipalinka.hu/

Szamosszegi Pálinkaház

http://szamosszegipalinka.hu/

CONTACT

H-1118 Budapest, Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.

Opening hours:
Monday: CLOSED!
Tuesday – Sunday: 12:00-23:00
(Kitchen: 12:00-22:00)

Phone: +36 1 209 1649
info@busulojuhasz.hu

facebook_50
insta_50
About Us
facebook_50
insta_50
tripadvisor_50

© 2024 Búsuló Juhász Étterem – Kisposta Kft. Minden jog fenntartva.

© 2024 Búsuló Juhász Étterem
Kisposta Kft. Minden jog fenntartva.

castan
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.