ABOUT US

Dear Visitor!

Day by day we thrive to search for the spices of our life, which give a special bouquet for our moments. I found this secret for twenty years now. I found the spring of my life in the world of delicious food and drinks, in catering. Since then I believe and profess that without spices our life is going to be saltless too.

Our ancestors probably followed this philosophy when they fought battles for spice frights which were competitive with gems and precious metals. The history of our restaurant might be simple compared to this adventurous journey but it definitely was an interesting one since the Búsuló Juhász had a long way too till the pitch of its success.

The restaurant opened in 1937 as a rest-house. It took almost 30 guest-full years to put on a brand new garment. The new gown made history since the bar of the restaurant was the only one in the city which had music and dancing possibilities till the morning. The young and luxurious life of the Búsuló Juhász ended in 1992 when a new spectacular revolution began. The ancient building was demolished and from its ruins a new building has been raised.

Through our terraces we can offer a unique panoramic view and fascinating scenery which supplements the tastes of our meals and beverages, our guests can enjoy not only indulge their taste buds but their eyes as well.

Our restaurant furnished with fine elegance can offer an ideal place for entertaining 120 persons in the same time, while our cosy separate room for 60.

The terrace and our separate rooms are quite popular wedding, company and family event venues. The bourgeois elegance of the saloon attracts company functions as well. The well separated banquet-hall is appropriate for  smaller events, press conferences, and family celebrations.

The assortment of our menu is made up from the delicacies of the Hungarian bourgeois cuisine. It is completed by such specialities like the freshly baked home bread or our patés.

We love to host, to tell our guests how our kitchen staff prepares their meal, how we select wine for our wine card, how we found our partners and what ingredients we use.

We would like to rethink and make our old restaurant fashionable with lucid, delicate dishes, good wines and professional service.

The staff of the restaurant feel as their second home the Búsuló Juhász restaurant. Our life is the hospitality. We spend most of our time together and when we are not here in the restaurant, we think about that how we can make our job better, how we can meet the expectations of our own and our guests. Where ever we go , we look for something new and find the possibility to get better ingredients.

Hopefully these few thoughts highlight the unique value we can offer to our guests at Búsuló Juhász in Budapest.

Best regards
Búsuló Juhász’s management

The Management

OUR PARTNERS

Our partners guarantee the quality of our food’s commodity

Egy korábbi birtoklátogatásunk alkalmával a Holdvölgy Pincészetben (Tokaji Borvidék) jártunk. Szakmai barangolásunk akkora benyomást tett csapatunkra, hogy rögtön 7-féle bor került fel az itallapunkra. Egy régi ismeretség vezetett minket a pincéhez, ahol Berecz Stephanie-val, a birtok főborászával volt alkalmunk megkóstolni az első 2007-es évjárat hordómintáit. Ennyire átgondolt, a régit és az újat ötvöző pincét a tájba illeszkedve megálmodni és megvalósítani nem volt kis munka. A borok pedig valóban világra szólóak. Azóta már többször is jártunk náluk és mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Partnerünk világszínvonalú borkülönlegességeit vendégeink is megízlelhetik nálunk.

Weboldal: http://www.holdvolgy.com/

Ahhoz, hogy ilyen minőségű húsételeket készítsünk, fontos a jó alapanyag. Több, mint 3 éve dolgzunk a Serfőző és Tsa. hús-felvágott-baromfi szaküzlettel, akikkel a személyes jó kapcsolat mellett kiváló szakmai együttműködés alakult ki, így első kézből kapjuk a friss húsokat. A legnagyobb hús beszállítónkká vált az évek során, az összes vendégünk és séfünk legnagyobb megelégedésére. Nagyon nehéz olyan partnert találni, aki meg tud felelni a minőségi követelménynek, az árnak és a szállítási időnek. A Serfőző és Tsa. az első olyan hús beszállító, aki akkor hozza az árut, amikor megbeszéljük. Ha kell extrém gyorsan is rendelkezésre áll, hiszen nálunk gyakori a hirtelen, nagy létszámú felkérés, aminél elengedhetetlen a gyors és hatékony összmunka. Nagyon fontos a személyes jó kapcsolat, és ezt tapasztalhatják a cég egyéni vevői is, hiszen a Budafoki Piacon a két gyönyörű hentesboltjában is ugyanilyen kiszolgálást nyújtanak.

Facebook

„A komplex rezisztenciával rendelkező, ökológiai termesztésre is alkalmas növényfajták (jelen esetben a Sárvári-féle burgonyafajták), nemcsak napjaink, hanem a jövő nemzedékének is stratégiai fajtái. Ilyen, komplex-tulajdonságokkal rendelkező fajták nélkül nem oldható meg globális szinten, sem a szükséges mennyiségű élelmiszer termelés, sem a környezetvédelem egyre sürgősebb átértékelését és megoldását igénylő problémája.” – vallja a magyar Sárvári család, akik sok évtized óta az emberiség szolgálatában állnak. Mi is évek óta dolgozunk nem kis sikerrel a Sárvári burgonyák vegyszermentes termesztésű fajtaválasztékával.

Weboldal: http://www.sarvariburgonya.hu

https://www.facebook.com/FranceGourmetFoods/

http://www.liver.hu/hu/index.html

http://xofoods.com/

http://www.gyulaipalinka.hu/

http://szamosszegipalinka.hu/