RÓLUNK

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.

1901-ben már nyitva állt az étterem Búsuló Juhász néven, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni.

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Klasszik termünkben és a teraszunk 4 szintjén igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, álló és ültetett fogadásokat, kis létszámú elõadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelõink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki.

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Az elmúlt időszakban két elismerésben is részesült az éttermünk, ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be és 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

CSAPATUNK

KONYHAI CSAPATUNK

Csapatunk

RÓLUNK

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.

1901-ben már nyitva állt az étterem Búsuló Juhász néven, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni.

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Castan termünkben igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, fogadásokat, kis létszámú előadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelőink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki.

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Néhány elismerés ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

2016-ban 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

A MENEDZSMENT

Menedzsment

GALÉRIA

KIEMELT BESZÁLLÍTÓINK

Partnereink az alapanyagaink minőségi garanciáit adják

Holdvölgy Pincészet Mád

Egy korábbi birtoklátogatásunk alkalmával a Holdvölgy Pincészetben (Tokaji Borvidék) jártunk. Szakmai barangolásunk akkora benyomást tett csapatunkra, hogy rögtön 7-féle bor került fel az itallapunkra. Egy régi ismeretség vezetett minket a pincéhez, ahol Berecz Stephanie-val, a birtok főborászával volt alkalmunk megkóstolni az első 2007-es évjárat hordómintáit. Ennyire átgondolt, a régit és az újat ötvöző pincét a tájba illeszkedve megálmodni és megvalósítani nem volt kis munka. A borok pedig valóban világra szólóak. Azóta már többször is jártunk náluk és mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Partnerünk világszínvonalú borkülönlegességeit vendégeink is megízlelhetik nálunk.

el mejor sitio

pillen-pharm.com/

magyargenerikus.com/

leia o artigolevitra ohne rezept

it-frm.com
Weboldal: http://www.holdvolgy.com/

341
Serfőző és Tsa. Húspalota Budafok

Ahhoz, hogy ilyen minőségű húsételeket készítsünk, fontos a jó alapanyag. Több, mint 3 éve dolgzunk a Serfőző és Tsa. hús-felvágott-baromfi szaküzlettel, akikkel a személyes jó kapcsolat mellett kiváló szakmai együttműködés alakult ki, így első kézből kapjuk a friss húsokat. A legnagyobb hús beszállítónkká vált az évek során, az összes vendégünk és séfünk legnagyobb megelégedésére. Nagyon nehéz olyan partnert találni, aki meg tud felelni a minőségi követelménynek, az árnak és a szállítási időnek. A Serfőző és Tsa. az első olyan hús beszállító, aki akkor hozza az árut, amikor megbeszéljük. Ha kell extrém gyorsan is rendelkezésre áll, hiszen nálunk gyakori a hirtelen, nagy létszámú felkérés, aminél elengedhetetlen a gyors és hatékony összmunka. Nagyon fontos a személyes jó kapcsolat, és ezt tapasztalhatják a cég egyéni vevői is, hiszen a Budafoki Piacon a két gyönyörű hentesboltjában is ugyanilyen kiszolgálást nyújtanak.

Facebook

Sárvári Burgonya

„A komplex rezisztenciával rendelkező, ökológiai termesztésre is alkalmas növényfajták (jelen esetben a Sárvári-féle burgonyafajták), nemcsak napjaink, hanem a jövő nemzedékének is stratégiai fajtái. Ilyen, komplex-tulajdonságokkal rendelkező fajták nélkül nem oldható meg globális szinten, sem a szükséges mennyiségű élelmiszer termelés, sem a környezetvédelem egyre sürgősebb átértékelését és megoldását igénylő problémája.” – vallja a magyar Sárvári család, akik sok évtized óta az emberiség szolgálatában állnak. Mi is évek óta dolgozunk nem kis sikerrel a Sárvári burgonyák vegyszermentes termesztésű fajtaválasztékával.

Weboldal: http://www.sarvariburgonya.hu

BUONO! Olívaolaj- és tésztaszaküzlet

http://www.buono.hu

Francegourmetfoods

https://www.facebook.com/FranceGourmetFoods/

Liver Kft.

http://www.liver.hu/hu/index.html

X.O. Foods

http://xofoods.com/

Csupa szörp
Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft

http://www.gyulaipalinka.hu/

Szamosszegi Pálinkaház

http://szamosszegipalinka.hu/

KAPCSOLAT

1118 Budapest, Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.

Nyitvatartás:
Hétfő: ZÁRVA!
Kedd – Vasárnap: 12:00-23:00
(Konyha: 12:00-22:00)

Telefon: +36-1/209-1649 | +36-1/365-5000
info@busulojuhasz.hu

facebook_50
insta_50
tripadvisor_50
facebook_50
insta_50
tripadvisor_50

© 2022 Búsuló Juhász Étterem – Kisposta Kft. Minden jog fenntartva.

© 2022 Búsuló Juhász Étterem
Kisposta Kft. Minden jog fenntartva.

castan