Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem
1118 Budapest, Gellért hegy, Kelenhegyi út 58.
+36 1 209 1649
English
Magyar
member of Castan Group

 

Szeretünk vendégül látni, mesélni a vendégeinknek, hogyan készíti el a konyhai csapat az ételeket, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértől, hogyan találtunk rájuk.

Bővebben magunkról és éttermünkről
Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.
1937-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni. 

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Klasszik termünkben és a teraszunk 4 szintjén igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, álló és ültetett fogadásokat, kis létszámú elõadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelõink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki. Ezek létszáma akár 300 főig terjedhet.

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Az elmúlt időszakban két elismerésben is részesült az éttermünk, ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be és 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

Rólunk írták

Kitűnő étterem
Az ételek minősége kifogástalan, nekünk nagyon ízlett, amit rendeltünk. A pincérek segítőkészek az elejétől kezdve és minden kérdésre válaszolnak. Az étterem nagyon hangulatos és remek helyen van...
Gergo0513 (2016. 04.) Olvassa el végig
Konstans remek érzések
Rendkívül udvarias és hozzáértő kiszolgálás, remek alapanyagok és csodás étel. Kellemes hangulat. Sokadszorra is.
DJStilo (2015. 11.) Olvassa el végig
Kellemes ízkaland
Gyönyörű környezetben igényes kiszolgálás. Remek vadat sikerült a villám végére kapnom. Ritka borokat lehet a borlapon megtalálni, mi fogyasztottunk is belőle. Hmmmm……..
timvik1970 (2016. 03.) Olvassa el végig

Csapatunk

Étlap

A séf ajánlata

Új nyári étlap
0 Ft

» Allergén információ (pdf)

Borok, italok

Pohárnokunk ajánlata

Kvaszinger Sárgamuskotály 2015/ Tokaj, Olaszliszka
4600 Ft
Figula Sziléniusz 2006/ Balatonfüred-Csopak, Meleghegy
6800 Ft
Holdvölgy Meditation Furmint 2007/ Tokaj, Mád
11900 Ft
Villa Tolnay Névtelen Cuvée 2009/ Badacsony, Csobánc
4900 Ft
Grál Maestro 2013/ Tolna, Gyönk
5800 Ft
Masseria Altemura Sasseo 2013/ Olaszország, Puglia
6900 Ft
Tokaj Kereskedőház Sárgamuskotály 2014/ Tokaj
4800 Ft
Holdvölgy Szamorodni 2007/Mád
14500 Ft

Rendezvények

Céges rendezvények

Partner Party, Protokoll Fogadás, Grill party, Karácsonyi céges vacsorák 10 és 100 fő között Koktél party, Svédasztalos álló- és ültetett álló fogadás, Sajtótájékoztató, Üzleti ebéd / vacsora, 

A rendezvényekhez igények szerinti programot és zenét is biztosítunk.

Családi rendezvények

Eljegyzés, Leány / legénybúcsúztató party, Limousine Dinner, Házassági évfordul,ó Névnapi-születésnapi ebédek / vacsorák, Érettségi találkozók

ESKÜVŐ Részletek

Étlap

Allergén információ (pdf)

Előételek

Uborka leves, szőlő, kecskesajt
A: 7
1550 Ft
Pácolt lazac, mangó, zöld saláta, szezám chips
A: 1,11
2900 Ft
Kacsamáj, kávé morzsa, friss és egzotikus gyümölcsök
A: 1,7,8
2900 Ft
Hideg ízelítő, házilag savanyított zöldségek
A: 10
3190 Ft

Levesek

Almaleves, zöld alma fagylalt
A: 1,3,7
900 Ft
Szezonális krémleves
A: 7
900 Ft
Kacsaleves, füstölt marhanyelv, üvegtészta
A: 8,9,10
1250 Ft
Gulyásleves
A: 9
1450 Ft

Főételek

Házi olasz csőtészta, kápia veluté, kecskesajt, (Mezze Maniche Rigate )
A: 1,3,7
2900 Ft
Vörös sügér, zöldborsó, pak choi
A: 4,7
5900 Ft
Tanyasi csirke comb filé rántva, zöldborsós rizottó
A: 1,3,7
3250 Ft
Csirkemell, aióli hab, római saláta
A: 1,3,4,7,10
3250 Ft
Fürj, szárított sonka, kacsamáj, káposzta, brokkoli
A: 7,9
5500 Ft
Kacsamell, retek, meggy, zöld alma kompót
A: 1, 7,8, 9
4850 Ft
Tejes borjú, fekete rizs, bébi brokkoli
A: 7,9
4900 Ft
Préselt sertés oldalas, paradicsomok, konfitált bab, fodros kel
A: 6,7,9,10,11
3900 Ft
Bárány fartő és házi bárány kolbász, füstölt padlizsán, szójabab
A: 6,7,9,11
4150 Ft
Marhapofa pörkölt, reszelt tésztával
A: 1, 3, 9
3290 Ft
Rib eye steak, steak burgonya, zöldfűszeres tejfölhab
A: 7,9
7400 Ft

Deszertek

Somlói kocka
A: 1, 3, 7,8
1100 Ft
Gyümölcs rizs, egzotikus gyümölcs szorbet
A: 3,7
1000 Ft
Túró desszert, piros bogyósok
A: 3, 7,8
1250 Ft
„Mákos guba”
A: 1, 3,7,
1000 Ft

Séf ajánlat

Új nyári étlap0 Ft

Esküvő

Több éves tapasztalattal és számos sikeres rendezvénnyel a hátunk mögött, nyugodt szívvel ajánljuk magunkat, ha esküvői vacsorához, eljegyzéshez keres megfelelő helyszínt.

Finom eleganciával berendezett éttermünk 110 férőhelyes. Meghitt hangulatú különtermünkben, pedig 50 vendég elhelyezésére van lehetőség. A fővárosban páratlan szépségű és panorámájú fedett teraszunk, egyszerre akár 200 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt ideális környezetet.
Különtermünkben vagy teraszunkon akár a polgári szertartás is megtartható.

 

Idén a nyári szezonra hétvégenként péntektől vasárnapig megnyitottuk a kertünket is. Egy könnyed nyári étlappal és a búbos kemencékben készült főételekkel, amiket a látványkonyhánkban készítünk el.

A kert a rendezvényeinkkel összehangolva tart nyitva. Kérdezzék a foglalásnál kollégáinkat!

Étlap

Allergén információ (pdf)

Előételek

Buffala mozzarella pácolt paradicsomokkal, bazsalikomvízzel
A: 7
1790 Ft
Grillezett kecskesajt, füstölt paprika raguval
A: 7
1890 Ft
Kemencézett kacsamáj friss lecsóval2900 Ft

Levesek

Idény hideg gyümölcsleves házi fagylalttal
A: 1, 3, 7
1090 Ft
Paradicsomleves, rukkola pesztóval, zellerrel
A: 7, 9
1090 Ft
Zöldborsó erőleves, bárány tortellinivel és roppanós zöldségekkel
A: 1, 3, 7
1090 Ft
Klasszikus gulyásleves marha pofából házi csipetkével csészében
A: 1, 3, 9
1090 Ft
Klasszikus gulyásleves marha pofából házi csipetkével
A: 1, 3, 9
1890 Ft

Kemencében készült főételeink

Francia bébi csirke3890 Ft
Egészben sült napi hal
A: 4
0 Ft
Konfitált kacsacomb3290 Ft
Lassan sült bárány lapocka4890 Ft
Mangalica tarja3890 Ft
Borjú fehér pecsenye3990 Ft

Választható köretek

Kevert friss saláta a ház dresszingjével0 Ft
Kemencézett zöldségek0 Ft
Steak burgonya tejfölhabbal
A: 7
0 Ft
Lecsós kemencés burgonya0 Ft

Desszertek

Fehércsokoládés panna cotta, balzsamecetes eperrel és erdei gyümölcsökkel
A: 7
1190 Ft
Sós karamell mogyoróhabbal és marcipán fagylalttal
A: 1, 3, 5, 7
1490 Ft
Somlói desszert
A: 1, 3, 6, 7, 8
1490 Ft

Galéria

2016, Nyári étalp képekben
Panoráma terem
Klasszik terem
A kert
Rendezvények
Esküvők
Nagy sikerű ételeink a múltból
A 2015 nyári étlapunk ételei
2015/16 ősz-tél étlap ételei

Egy kis bemutató éttermünk szakmai életéből.

Ilyen kirándulások során választjuk ki új borainkat és nyersanyagainkat. Ezen utak során kötődnek új kapcsolatok, barátságok. A szerzett ötleteket, amelyeket a regionális ételek megkóstolásával nyerünk, fejlesztjük tovább és ezeket  is fehasználjuk  új kreálcióinkhoz.

Fontosnak tartjuk, hogy kollégáink megismerjék a régiók konyháját, gasztronómiáját és borait, így amilyen gyakran tehetjük elutazunk borvidékekre, bortermelőkhöz vagy éttermekbe, hogy minél több új impulzus érjen minket, amit tovább tudunk adni vendégeinknek.

 • St. Andrea Birtok, Egerszalók, Gyuri barátunk várt minket
 • Agárdi pálinka főzde
 • Villay Tolnay Birtok Csobáncon
 • Laposa Birtok
 • Orsolya Birtok, a garázs pince Ostoroson
 • Légli Géza Birtoka, Dél Balaton új arca régi jó barátunk
 • Szepsy Birtok, Mád - a mesternél jártunk
 • Bott Frigyes Birtoka, Béla
 • Franz Weningernél Balfon
 • Konyári János Birtoka, Balatonboglár
 • Az Oremusnál jártunk Tolcsván
 • A Homola birtokon jártunk
 • Látogatás Mádon, a Holdvölgy birtokon.
 • Barista oktatás
 • Látogatás a Kreinbacher birtokon Somlón
 • Demetervin túra

 

Partnereink

 • Holdvölgy Pincészet Mád
 • Serfőző és Tsa. Húspalota Budafok
 • Sárvári Burgonya

Telefon: +36-1/209-1649
Fax: +36-1/365-5000
Asztalfoglalás: etterem@busulojuhasz.hu

Kapcsolat

BÚSULÓ JUHÁSZ ÉTTEREM
H-1118 Budapest, Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.

Nyitva minden nap 12:00 és 24:00 között.

24 órán belüli foglalást kérjük, telefonon tegyen meg!