Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem
1118 Budapest, Gellért hegy, Kelenhegyi út 58.
+36 1 209 1649
English
Magyar
member of Castan Group

 

Szeretünk vendégül látni, mesélni a vendégeinknek, hogyan készíti el a konyhai csapat az ételeket, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértől, hogyan találtunk rájuk.

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Bővebben magunkról és éttermünkről
Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.
1937-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni. 

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Klasszik termünkben és a teraszunk 4 szintjén igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, álló és ültetett fogadásokat, kis létszámú elõadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelõink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki. 

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Az elmúlt időszakban két elismerésben is részesült az éttermünk, ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be és 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

Rólunk írták

Étterem panorámával!
A csodálatos és kiválló az nem kifejezés erre az étteremre! Az étlap átgondolva és tökéletesen kitalálva. A felszolgálók kedvesek és nem tolakodóak. A ételek gyönyörűen tálalva, természetesen finomak...
Andras D (2016. 10.) Olvassa el végig
Panoráma-étterem megújult környezetben
A nyári zivatar két rohama között üzlettársammal ugrottunk fel a hegyre késői ebédre. A csodálatos panorámához közel, az ablak mellett kaptunk helyet. A hűvösebbre fordult idő miatt levest is ettünk...
Bela G (2017. 08.) Olvassa el végig
Kilátás 5, konyha 4, kiszolgálás 5
Baráti vacsorán voltunk. Kevesen voltak, ezért végig nagyon figyeltek ránk! Vacsora bizonyos elemei nem voltak tökéletesek, de alapvetően rendben. Gyönyörű a kilátás! Ajánlom a helyet.
Balázs I (2017. 07.) Olvassa el végig

Csapatunk

Étlap

A séf ajánlata

Borjúmáj hentes módra knédlivel
4400 Ft
Borjú szűz Wagyu stefánia, zöld curry szósz, csicseri borsó, fáva bab, fekete rizs
5500 Ft
SÉF MENÜ
9000 Ft
Meglepetés fogás
0 Ft
Szőlőleves bárányhúsos töltikével
0 Ft
Marhaoldas Csáky módra grízgaluskával
0 Ft

» Allergén információ (pdf)

Italok

Pohárnokunk ajánlata

Francois Brut Nature 2012/ Methodé Transvasié
1000 Ft / 1 dl
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2016/ Pannonhalma
1100 Ft / 1,5 dl
Kreinbacher Kőkonyha 2008/ Somló
1100 Ft / 1,5 dl
Pálffy Tramini 2015/ Balatonfelvidék, Köveskál
1400 Ft / 1,5 dl
Bencze Rajnai Rizling 2013/Badacsony, Szent György hegy
1600 Ft / 1,5 dl
Csite Toplec Furmint 2012/Erdőbénye, Tokaj
1900 Ft / 1,5 dl
Pálffy Rosé 2016/ Balatonfelvidék, Köveskál
900 Ft / 1,5 dl
Heimann SXRD Cuvée 2015/ Szekszárd
1200 Ft / 1,5 dl
Les Duos de Beaubois 2013/ Franciaország, Rhone
1300 Ft / 1,5 dl
Ipacs-Szabó Nászút Helyett 2012, Villány
1900 Ft / 1,5 dl
Sebestyén Csaba Grádus 2013/ Szekszárd
2500 Ft / 1,5 dl
Halasi Cuvée Gold 2012/Villány
3500 Ft / 1,5 dl
Demetervin Élvezet 2014 /Mád
500 Ft / 0,5 dl
Bodrog Borműhely Mesés 2013/ Bodrogkeresztúr
800 Ft / 0,5 dl
Chateau Dereszla 5 puttonyos aszú 2008/Bodrogkeresztúr
1400 Ft / 0,5 dl

Rendezvények

Céges rendezvények

Partner Party, Protokoll Fogadás, Grill party, Karácsonyi céges vacsorák 10 és 100 fő között Koktél party, Svédasztalos álló- és ültetett álló fogadás, Sajtótájékoztató, Üzleti ebéd / vacsora, 

A rendezvényekhez igények szerinti programot és zenét is biztosítunk.

Családi rendezvények

Eljegyzés, Leány / legénybúcsúztató party, Limousine Dinner, Házassági évfordul,ó Névnapi-születésnapi ebédek / vacsorák, Érettségi találkozók

ESKÜVŐ Részletek

Az étterem helyszínei

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!


Étlap

Allergén információ (pdf)

Előételek

Melusini kecskesajt roston, akácméz, goji bogyó, mikró saláta
A: 7
2390 Ft
Óriás kalmár, fokhagyma, citrom, chili
A: 2,4
3190 Ft
Grillezett kacsamáj, saláta textúrákkal
A: 7
3190 Ft
Dél-Amerikai bélszín carpaccio, pácolt gyömbér, tonhalmajonéz
A: 4, 12
2590 Ft

Levesek

Karfiolkrémleves, marokkói citrom, turbolya
A: 1,3,7
990 Ft
Halászlé sziki ponty gyufa tészta
A: 1,3,4
1490 Ft
Kacsa erőleves, hízott mája, grízgaluska
A: 1, 3
1590 Ft
Alföldi gulyásleves, csipetke
A: 1,3,9
1490 Ft

Főételek

Paradicsomos padlizsános óriás csőtészta
A: 1,7,12
2890 Ft
Balatoni fogas filé Kárpáti módra
A: 2,4,,7
4900 Ft
Supreme jércemell, beluga lencse, zeller, cékla
A: 7,9
3290 Ft
Kacsacomb pásztor tarhonya
A: 1,3
3890 Ft
Nyúlcomb vadasan, szalvéta gombóc
A: 1,3, 7,9,10
3890 Ft
Sertés szűz, kápiakrém köményes nudli
A: 1,3,7
3450 Ft
Mangalica karaj rántva, szarvasgombás burgonyapüré, saláta
A: 1,3,7
4390 Ft
Bárány duó, cékla, kecskesajt
A: 7
4900 Ft
Castan Borjú Onglet
A: 7,8
5490 Ft
Szarvaspaprikás vargánya, juhtúrós puliszka
A: 7
4290 Ft
Rib eye steak külön féle hagymákkal
A: 1,7,9
7390 Ft

Deszertek

Túrógombóc, tejföl, tárkony, citrom
A: 1, 3, 7
1250 Ft
Kókusz, áfonya, csokoládé (glutén, laktóz, és cukormentes)1990 Ft
Somlói galuska pohárban
A: 1.3,5,7,8
1450 Ft
Csokoládé, málna, rózsa
A: 1,3,7,12
1990 Ft

Séf ajánlat

Borjúmáj hentes módra knédlivel4400 Ft
Borjú szűz Wagyu stefánia, zöld curry szósz, csicseri borsó, fáva bab, fekete rizs 5500 Ft
SÉF MENÜ9000 Ft
Meglepetés fogás0 Ft
Szőlőleves bárányhúsos töltikével0 Ft
Marhaoldas Csáky módra grízgaluskával0 Ft
Tonkabab, narancsvirág brownie, erdei gyümölcs0 Ft

Rendezvények

Családi rendezvények

 • Leány-, legénybúcsúztató party
 • Esküvő
 • Eljegyzés
 • Private dinner
 • Limousine Dinner
 • Házassági évforduló
 • Névnapi-születésnapi ebédek, vacsorák
 • Érettségi, diplomaosztó bankettek
 • Érettségi találkozók

Céges rendezvények

 • Partner Party
 • Protokoll Fogadás
 • Grill party
 • Karácsonyi céges vacsorák 10 és 100 fő között
 • Koktél party
 • Svédasztalos álló- és ültetett álló fogadás
 • Sajtótájékoztató
 • Üzleti ebéd, vacsora
 • Törzsvendég program

A rendezvényekhez igények szerinti programot és zenét is biztosítunk.

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Esküvő

Több éves tapasztalattal és számos sikeres rendezvénnyel a hátunk mögött, nyugodt szívvel ajánljuk magunkat, ha esküvői vacsorához, eljegyzéshez keres megfelelő helyszínt.

Finom eleganciával berendezett éttermünk 110 férőhelyes. Meghitt hangulatú különtermünkben, pedig 50 vendég elhelyezésére van lehetőség. A fővárosban páratlan szépségű és panorámájú fedett teraszunk, egyszerre akár 200 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt ideális környezetet.
Különtermünkben vagy teraszunkon akár a polgári szertartás is megtartható.

Az étterem helyszínei

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Galéria

2016-17 ősz, tél étlapja
Panoráma terem
Klasszik terem
A kert
Rendezvények
Esküvők
Nagy sikerű ételeink a múltból
A 2015 nyári étlapunk ételei
2015/16 ősz-tél étlap ételei
2016, Nyári étlap képekben

Egy kis bemutató éttermünk szakmai életéből.

Ilyen kirándulások során választjuk ki új borainkat és nyersanyagainkat. Ezen utak során kötődnek új kapcsolatok, barátságok. A szerzett ötleteket, amelyeket a regionális ételek megkóstolásával nyerünk, fejlesztjük tovább és ezeket  is fehasználjuk  új kreálcióinkhoz.

Fontosnak tartjuk, hogy kollégáink megismerjék a régiók konyháját, gasztronómiáját és borait, így amilyen gyakran tehetjük elutazunk borvidékekre, bortermelőkhöz vagy éttermekbe, hogy minél több új impulzus érjen minket, amit tovább tudunk adni vendégeinknek.

 • St. Andrea Birtok, Egerszalók, Gyuri barátunk várt minket
 • Agárdi pálinka főzde
 • Villay Tolnay Birtok Csobáncon
 • Laposa Birtok
 • Orsolya Birtok, a garázs pince Ostoroson
 • Légli Géza Birtoka, Dél Balaton új arca régi jó barátunk
 • Szepsy Birtok, Mád - a mesternél jártunk
 • Bott Frigyes Birtoka, Béla
 • Franz Weningernél Balfon
 • Konyári János Birtoka, Balatonboglár
 • Az Oremusnál jártunk Tolcsván
 • A Homola birtokon jártunk
 • Látogatás Mádon, a Holdvölgy birtokon.
 • Barista oktatás
 • Látogatás a Kreinbacher birtokon Somlón
 • Demetervin túra

 

Partnereink

Partnereink az alapanyagaink minőségi garanciáit adják

 • Holdvölgy Pincészet Mád
 • Serfőző és Tsa. Húspalota Budafok
 • Sárvári Burgonya
 • BUONO! Olívaolaj- és tésztaszaküzlet
 • Francegourmetfoods
 • Liver Kft.
 • X.O. Foods
 • Csupa szörp
 • Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft
 • Szamosszegi Pálinkaház

Telefon: +36-1/209-1649
Fax: +36-1/365-5000
Asztalfoglalás: etterem@busulojuhasz.hu

Kapcsolat

BÚSULÓ JUHÁSZ ÉTTEREM
H-1118 Budapest, Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.

Nyitva minden nap 12:00 és 24:00 között.

24 órán belüli foglalást kérjük, telefonon tegyen meg!

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!