A szilveszteri menü
Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem Búsuló Juhász Étterem
1118 Budapest, Gellért hegy, Kelenhegyi út 58.
+36 1 209 1649
English
Magyar
member of Castan Group

 

Szeretünk vendégül látni, mesélni a vendégeinknek, hogyan készíti el a konyhai csapat az ételeket, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértől, hogyan találtunk rájuk.

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Bővebben magunkról és éttermünkről
Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.
1937-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 30 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat lebontották és újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni. 

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is pedig sikerült új pohárnokat találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

2015 ben cégünk a Castan Group néven üzemeltet a főváros több pontján éttermeket és egy 2016-ban nyitó boutique hotelt.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniünk. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerû szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

A méretünk miatt is kiemelten kezeljük a rendezvényeinket, amiket csak házon belül tudunk elképzelni, hiszen itt tudjuk garantálni a BJ minőséget. Panoráma és Klasszik termünkben és a teraszunk 4 szintjén igen változatos profilú eseményeket tudunk megrendezni, különböző csoportos vagy családi étkezéseket, álló és ültetett fogadásokat, kis létszámú elõadásokat, gálavacsorákat és ebédeket, ünnepi alkalmi fogadásokat, protokolláris rendezvényeket. Kreatív csapatunk szívesen tesz eleget újszerű speciális felkéréseknek is, készítünk ajánlatokat akár tematikus vacsorákhoz vagy kóstolókhoz megrendelõink kérései alapján.

Mivel igen kedvelt esküvő helyszín is éttermünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre több esküvőt rendezünk, ráadásul esküvőink igen nagy száma az előző év násznépébõl kerül ki. 

Szeretnénk finom, érthetõ ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újragondolni jól ismert éttermünket.

Szeretünk vendégül látni, mesélni vendégeinknek, hogy honnan vesszük az alapanyagainkat, hogy készíti el ezeket séfünk, miért pont ezt a bort vásároltuk meg a vincellértõl.

Az étterem csapata valóban második otthonának érzi a Búsuló Juhászt. Az életünk a vendéglátás. Együtt töltjük éttermünkben idõnk nagy részét és ha nem itt vagyunk, akkor is azon gondolkodunk, hogy tudunk még jobban megfelelni, a magunk és vendégeink elvárásainak. Bárhol járunk kelünk a világban kutatjuk az újdonságokat és lehetõségeket a jobb alapanyagok és új borok beszerzésére.

Tudjuk, hogy a nem csak a puding próbája az evés. Így éttermünkrõl inkább beszéljenek ételeink, boraink és szervizünk. Ezért jöjjön el, próbáljon ki minket, hiszen egy olyan étterem vagyunk, aminek a nevét szinte mindenki ismeri és reméljük előbb vagy utóbb mindenki ki is próbálja.

A Búsuló Juhász Csapata várja Önöket.

Az elmúlt időszakban két elismerésben is részesült az éttermünk, ami nagy büszkeséggel tölt el minket:

Gault&Millau Étteremkalauz – 2016 legjobb éttermei között

2016-ban 14 pontot kapott éttermünk a Gault&Millau Étteremkalauz értékelése szerint, amivel Magyarország 30 legjobb étterme közé sorolnak minket.

Dining Guide

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be és 28. helyen 78 ponttal a Búsuló Juhász Étterem is felkerült Magyarország gasztronómiai térképére.

Rólunk írták

Fenn magasban
bakancslistás hely, ne hagyd ki. De jó korán foglalj helyet. Próbáld ki a specialitásukat ( onglet) és élvezd Mo legjobb somlóiját, kiváló a személyzet.
Péter K (2017. 12.) Olvassa el végig
Csodaország
Valahogy az az érzésem minden egyes alkalommal, hogy vannak a budapesti éttermek és van a Búsuló Juhász !
A kiszolgálás úgy tud figyelmes és udvarias lenni, hogy közben nem tolakodó(ebből is látszik...
pikridobi (2017. 11.) Olvassa el végig
Étterem panorámával!
A csodálatos és kiválló az nem kifejezés erre az étteremre! Az étlap átgondolva és tökéletesen kitalálva. A felszolgálók kedvesek és nem tolakodóak. A ételek gyönyörűen tálalva, természetesen finomak...
Andras D (2016. 10.) Olvassa el végig

Csapatunk

Étlap

A séf ajánlata

SÉF MENÜ 4 fogás
9000 Ft
Pisztráng tatár, petrezselyem
0 Ft
Halászlé, szürkeharcsa
0 Ft
Gyöngytyúkmell, birsalma, dió, káposzta
0 Ft
Mogyoró, forralt bor, coquant
0 Ft
Pisztráng, birsalma, kifliburgonya, cékla
2990 Ft
Halászlé, szürkeharcsa
2290 Ft
Dél Amerikai Rib Eye, szarvasgombás burgonya
9990 Ft
Nyúlcomb vadasan, szalvéta gombóc
3890 Ft

» Allergén információ (pdf)

Italok

Pohárnokunk ajánlata

Francois Brut Nature 2012/ Methodé Transvasié
1500 Ft / 1 dl
Kreinbacher Furmint 2015/Somló
1100 Ft / 1,5 dl
Pálffy Tramini 2015/ Balatonfelvidék, Köveskál
1500 Ft / 1,5 dl
Gróf Buttler Nagy-Eged Viognier 2013/ Eger
2100 Ft / 1,5 dl
Barta Öreg Király Furmint 2013/ Tokaj, Mád
2100 Ft / 1,5 dl
Pálffy Rosé 2016/ Balatonfelvidék, Köveskál
900 Ft / 1,5 dl
Csetvei Pinot Noir 2015/ Mór
1300 Ft / 1,5 dl
Merfelsz Éjszaki Repülés 2015/Szekszárd
1700 Ft / 1,5 dl
Ruppert Cabernet Sauvignon 2012/ Villány
2000 Ft / 1,5 dl
Sebestyén Csaba Grádus 2013/ Szekszárd
2500 Ft / 1,5 dl
Kiss Gábor Code 2015/ Villány
2700 Ft / 1,5 dl
Béres Magita 2013/ Tokaj, Erdőbénye
950 Ft / 0,5 dl
Bodrog Borműhely Mesés 2013/ Bodrogkeresztúr
800 Ft / 0,5 dl
Szent Tamás Szamorodni 2008/ Tokaj, Mád
1990 Ft / 0,5 dl

Rendezvények

Céges rendezvények

Partner Party, Protokoll Fogadás, Grill party, Karácsonyi céges vacsorák 10 és 100 fő között Koktél party, Svédasztalos álló- és ültetett álló fogadás, Sajtótájékoztató, Üzleti ebéd / vacsora, 

A rendezvényekhez igények szerinti programot és zenét is biztosítunk.

Családi rendezvények

Eljegyzés, Leány / legénybúcsúztató party, Limousine Dinner, Házassági évfordul,ó Névnapi-születésnapi ebédek / vacsorák, Érettségi találkozók

ESKÜVŐ Részletek

Az étterem helyszínei

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!


Étlap

Allergén információ (pdf)

Előételek

Grillezett Melusíni kecskesajt, birsalma, tökmag2990 Ft
Chilis tigrisrák quinoa, petrezselymes gremolata 3590 Ft
Kacsamáj, lecsó, sült hagyma3190 Ft
Szarvasgombás Wagyu tatár, savanyú gomba4290 Ft

Levesek

Sütőtökleves, tökmag, bergamot1390 Ft
Vargányakrémleves, kakukkfű, birsalma1590 Ft
Marhahúsleves, marhafartő, szálas torma1490 Ft
Alföldi gulyásleves csipetkével1790 Ft

Főételek

Rántott kézműves sajt, bazsalikom, paradicsom3490 Ft
Tőkehal, beluga lencse, brokkoli, pisztácia, hollandi mártás5490 Ft
Tanyasi csirkemell, kacsamáj, zöldborsó, gomba4290 Ft
Kacsamell, sütőtök, mandarin, kávé4190 Ft
Bárányfartő, zöld curry szósz, csicseriborsó4490 Ft
Préselt malacoldalas, lencse, cékla, paszternák, sós mogyoró3390 Ft
Mangalica karaj rántva, bacon, káposzta4690 Ft
Castan borjú onglet5590 Ft
Ökörpofa, marhanyelv, knédli3590 Ft
Wagyu stefánia Csáky módra7290 Ft
Szarvasgerinc, csicsóka, gesztenye, hecsedli lekvár, spanyol krokett6490 Ft

Deszertek

Túrógombóc, tejföl, tárkony, citrom1390 Ft
Mindenmentes, gesztenye, csokoládé, datolya 2090 Ft
Somlói galuska pohárban1450 Ft
Csokoládé szimfónia2290 Ft

Séf ajánlat

SÉF MENÜ 4 fogás9000 Ft
Pisztráng tatár, petrezselyem0 Ft
Halászlé, szürkeharcsa0 Ft
Gyöngytyúkmell, birsalma, dió, káposzta0 Ft
Mogyoró, forralt bor, coquant0 Ft
Pisztráng, birsalma, kifliburgonya, cékla 2990 Ft
Halászlé, szürkeharcsa2290 Ft
Dél Amerikai Rib Eye, szarvasgombás burgonya9990 Ft
Nyúlcomb vadasan, szalvéta gombóc 3890 Ft

Rendezvények

Családi rendezvények

  • Leány-, legénybúcsúztató party
  • Esküvő
  • Eljegyzés
  • Private dinner
  • Limousine Dinner
  • Házassági évforduló
  • Névnapi-születésnapi ebédek, vacsorák
  • Érettségi, diplomaosztó bankettek
  • Érettségi találkozók

Céges rendezvények

  • Partner Party
  • Protokoll Fogadás
  • Grill party
  • Karácsonyi céges vacsorák 10 és 100 fő között
  • Koktél party
  • Svédasztalos álló- és ültetett álló fogadás
  • Sajtótájékoztató
  • Üzleti ebéd, vacsora
  • Törzsvendég program

A rendezvényekhez igények szerinti programot és zenét is biztosítunk.

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Esküvő

Több éves tapasztalattal és számos sikeres rendezvénnyel a hátunk mögött, nyugodt szívvel ajánljuk magunkat, ha esküvői vacsorához, eljegyzéshez keres megfelelő helyszínt.

Finom eleganciával berendezett éttermünk 110 férőhelyes. Meghitt hangulatú különtermünkben, pedig 50 vendég elhelyezésére van lehetőség. A fővárosban páratlan szépségű és panorámájú fedett teraszunk, egyszerre akár 200 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt ideális környezetet.
Különtermünkben vagy teraszunkon akár a polgári szertartás is megtartható.

Az étterem helyszínei

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!

Galéria

2016-17 ősz, tél étlapja
Panoráma terem
Az új Castan terem
Rendezvények
Esküvők
Nagy sikerű ételeink a múltból
A 2015 nyári étlapunk ételei
2015/16 ősz-tél étlap ételei
2016, Nyári étlap képekben

Egy kis bemutató éttermünk szakmai életéből.

Ilyen kirándulások során választjuk ki új borainkat és nyersanyagainkat. Ezen utak során kötődnek új kapcsolatok, barátságok. A szerzett ötleteket, amelyeket a regionális ételek megkóstolásával nyerünk, fejlesztjük tovább és ezeket  is fehasználjuk  új kreálcióinkhoz.

Fontosnak tartjuk, hogy kollégáink megismerjék a régiók konyháját, gasztronómiáját és borait, így amilyen gyakran tehetjük elutazunk borvidékekre, bortermelőkhöz vagy éttermekbe, hogy minél több új impulzus érjen minket, amit tovább tudunk adni vendégeinknek.

  • St. Andrea Birtok, Egerszalók, Gyuri barátunk várt minket
  • Agárdi pálinka főzde
  • Villay Tolnay Birtok Csobáncon
  • Laposa Birtok
  • Orsolya Birtok, a garázs pince Ostoroson
  • Légli Géza Birtoka, Dél Balaton új arca régi jó barátunk
  • Szepsy Birtok, Mád - a mesternél jártunk
  • Bott Frigyes Birtoka, Béla
  • Franz Weningernél Balfon
  • Konyári János Birtoka, Balatonboglár
  • Az Oremusnál jártunk Tolcsván
  • A Homola birtokon jártunk
  • Látogatás Mádon, a Holdvölgy birtokon.
  • Barista oktatás
  • Látogatás a Kreinbacher birtokon Somlón
  • Demetervin túra

 

Partnereink

Partnereink az alapanyagaink minőségi garanciáit adják

  • Holdvölgy Pincészet Mád
  • Serfőző és Tsa. Húspalota Budafok
  • Sárvári Burgonya
  • BUONO! Olívaolaj- és tésztaszaküzlet
  • Francegourmetfoods
  • Liver Kft.
  • X.O. Foods
  • Csupa szörp
  • Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft
  • Szamosszegi Pálinkaház

Telefon: +36-1/209-1649
Fax: +36-1/365-5000
Asztalfoglalás: etterem@busulojuhasz.hu

Kapcsolat

BÚSULÓ JUHÁSZ ÉTTEREM
H-1118 Budapest, Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.

Nyitva minden nap 12:00 és 24:00 között.

24 órán belüli foglalást kérjük, telefonon tegyen meg!

Tekintse meg éttermünk panorámafotóit!